Aco Pejovic
Zvanicni forum Aco Pejovic
FAQ   Traži   Lista članova   Korisničke grupe   Registruj se   Profil   Proveri privatne poruke   Pristupi
Intervjui

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Aco Pejovic forum -> Press
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Sekaana

Pridružio: 28 Avg 2008

PorukaPoslao: Ned Jan 25, 2009 11:44 am    Naslov: Intervjui Odgovoriti sa citatom

ACO PEJOVIĆ: BIO BIH SREĆAN KAD BIH MOGAO DA “ISKOPAM” PESMU OD DINA MERLINA!

Slika je umanjena, klikni kako bi video u pravoj velicini.

Popularni pjevač Aco Pejović ovih dana, osim skoro svakodnevnih nastupa, marljivo radi i na snimanju novog, šestog po redu albuma. Još uvijek je u fazi prikupljanja pjesama i ističe da mu se uopšte ne žuri. Ipak, nagovještava da bi album trebao biti gotov na proljeće. Međutim, izlazak albuma na tržište bio je najavljen još u septembru.
"Jeste trebao biti završen još tada, ali problem je naći dobru pjesmu. Nemam potrebu da sada pošto-zašto izdajem album, eto tek da bih ga izdao. Hoću da to bude dobro, da dam onoliko koliko mogu dati od sebe", kaže Aco na početku razgovora za "Svijet".

Ko će biti autori tvojih novih pjesama?

Svih svojih pet albuma do sada radio sam sa istim čovjekom, a to je Zlaja Timotić. Bilo je tu još nekih kompozitora koji su s vremena na vrijeme ulazili u tu priču oko CD-a, ali Zlaja je glavni i odgovorni. On će raditi i na ovom albumu, što ne znači da se neću potruditi da nađem još neke saradnike. Ne mislim da dosađujem ljudima, ali čisto eto da se i neko drugi pojavi na CD-u. Naravno, Dragan Brajović Braja je jedan od tih likova koji su jako puno zastupljeni na mojim albumima, i to je to.

A šta je sa Marinom Tucaković?

Pa, ja ne sarađujem s njom. Jednu pjesmu sam uradio davno, tako da ne znam... O Marini, naravno, sve najbolje.

Ne sviđaju ti se njene pjesme?

Ne, ne, ne! Marina je kraljica, vrh vrhova, ali prosto ja imam neku bolju saradnju sa Brajom, u smislu da me Braja bolje zna.

Misliš kao muškarac muškarca, pa bolje napiše tekst?

On bolje zna neku moju priču. Na primjer, Marina zna svakoga, ali mislim da je ona prezauzeta, a ja sam čovjek koji ne voli da čeka. I ne volim da budem na nečijoj listi čekanja i da mi kaže: "Ne mogu sad, uradiću ti pjesmu za mjesec ili dva". Ja sam od onih koji će platiti i više ako treba, ali da to što želim, odmah imam kada mi treba. Takav sam i u životu, jer kada mi nešto treba i kada nešto hoću da kupim i uđem u radnju a toga nema, ja sam u stanju da platim i mnogo više ali da tog momenta i dobijem to što mi treba.

Postoji li mogućnost saradnje sa nekim bh. autorima?

Postoji, naravno. Dobru pjesmu prihvatam od bilo koga, bilo da je to bosanski ili srbijanski autor, meni to ne znači ništa. Ganjam jednog čovjeka, ali on je neozbiljan, iako je moj dobar drug. Fahrudin Pecikoza mi već godinama obećava tu pjesmu, ali nikako da se nakani da je napiše, tako da ga moram ovako prozvati. Njega jako volim, ali je neozbiljan skroz što se tiče tog pisanja. Ipak ga volim, dobar mi je drug.

Šta misliš o Dini Merlinu?

Uz Dininu muziku sam odrastao. Bio sam klinac kada je on počeo svoju karijeru. Mnogo volim i cijenim njegovu muziku. U mojoj kući se njegove pjesme uvijek slušaju, jer osim mene i moja supruga voli da sluša Merlina. U svom repertoaru imam mnogo njegovih pjesama. Bio bih jako srećan kada bih mogao neku pjesmu da "iskopam" od njega. Zaista bih bio srećan i to bi mi bilo zadovoljstvo!

Prošlo je već duže vrijeme od kada je održan "Grand festival". Ipak, moram te pitati šta misliš o tom festivalu i da li ćeš se ponovo prijaviti da učestvuješ tamo, s obzirom na to da nisi bio zadovoljan plasmanom?

Ma, nije tako. Meni je super bilo na festivalu, ali ja jednostavno imam problem s tim festivalskim nastupima. Nisam od onih koji pričaju nije tako kada jeste tako! Generalno, meni nije problem nastupati, ali kada su u pitanju festivalski nastupi, imam problem s tom publikom koja sjedi i na koju nisam navikao. Zato me odmah uhvati nekakva trema. Ne znam kako bih ti to objasnio, ali to je neka trema koja jednostavno tako utiče na mene da odem u falš, u aut… Pjevao sam pred 20 hiljada ljudi, pa mi nije glas zadrhtao, ali na festivalima kao da me neko uhvati za grlo i odem u kontra smijer. To je taj moj festivalski problem, ali Bože moj, proći će. Biće novi festival pa ću se ja opet prijaviti.

Imao si nedavno nastup sa kolegom Acom Lukasom. Kako je bilo na toj svirci?

Da, to je bilo u Prijepolju i bilo je super! Aca je moj stari pajdo, bio sam mu i specijalni gost na "Sajmu" kada je bilo 20 hiljada ljudi. On je moj dobar drug i veliki muzičar i umjetnik, zaista. On mi kaže ovako: "Postoji mala razlika između nas dvojice. Ti si Aco, a ja sam Aca!".

Da li je istina da si nedavno povrijedio rebra prilikom igranja fudbala?

Jeste. Rekreativno se bavim tenisom i volim da igram mali fudbal. To su dvije stvari koje mi jako gode, jer to radim sa svojim najboljim prijateljima. Eto, desilo se da me jedan moj prijatelj, inače doktor, na našoj utakmici laktom udario i naprsla su mi dva rebra. Jako bolno, ali dobro, prošlo je.

I hoćeš li sada ponovo igrati fudbal?

Već sam počeo da igram, samo se više pazim.

Kako sada gledaš na situaciju koja se ljetos desila u Budvi, kada je metak pogodio u tvoj plakat i kada je ubijen tvoj prezimenjak?

Tačno 10 minuta prije pucnjave ja i momci iz mog benda prošli smo tuda. Stajali smo na istom tom mjestu gdje je bio taj plakat i gledali kolika je cijena ulaznica i tako nešto komentarisali. Znači, samo 10 minuta poslije čula se pucnjava, ali mi smo već bili u starom dijelu grada. Čuli smo da je neko ubijen i slučajnost je da se taj neko ko je ubijen prezivao Pejović i da je taj rikošet završio meni pored glave na plakatu.

Šta si pomislio kada si vidio rupu od metka na svom plakatu?

Ma svašta mi je prošlo kroz glavu, ali kažem Božija volja.

Mnogo se pisalo o netrpeljivosti između Dženana Lončarevića i tebe, pa se onda pisalo da ste se pomirli i tako dalje. Kakav je odnos između vas dvojice i reci mi ima li istine u svim tim pričama?

Dženan je moj sugrađanin i moj veliki prijatelj, čovjek koga ja poštujem i za koga mislim da je sjajan pjevač, sjajan zabavljač i moj dobar drug.

Pa, jeste li bili u svađi?

Znaš kako, da nije takvih priča ne znam kako bi novine funkcionisale. I ti i ja znamo da je to tako i da jednostavno bez takvih priča ljudi ne bi imali šta čitati. Dosadili bi im brzo neki obični razgovori i obična dešavanja.

Neke tvoje kolegice iz Srbije su mi pričale da si izuzetno arogantan, da se ne pozdravljaš sa devedest posto kolegica kada dođeš na snimanje emisije "Grand šou". Je li to istina?

Ne pozdravljam se i to je tačno. Ima tih s kojima se ne pozdravljam. S tim koje su ti to pričale nema potrebe da se pozdravljam, stvarno. Ove koje me znaju i sa kojima se uvijek fino pozdravim i poljubim, e one znaju kakav sam, a te koje pričaju takve priče njih ima možda nekoliko komada, i neću se sa njima nikada ni pozdravljati jer ne zaslužuju moju ruku. A takvih je vrlo malo, možda jedna ili dvije. Inače, sve prave kolegice vrlo cijenim i poštujem.

Nedavno sam čitala u jednom magazinu neku tvoju izjavu u kojoj ima zaista previše psovki. Da li je moguće da si baš tako psovao novinara?

Da! Ne može normalan i kulturan novinar da me pozove na lični telefon i kaže: "Hajde, molim te, reci mi šta je ovo bilo!". Valjda treba reći: "Dobar dan! Ja sam taj i taj. Tvoj broj sam dobio od toga i toga!" E, takav će da kaže da sam arogantan. Znam na koga misliš i na koji tekst misliš, i jesam, sve sam mu onako rekao kako je i napisao i svakome ću tako da kažem ko bude nekulturan, a pogotovo kad neko zove i starta te sa pričom o kojoj pojma nemaš.

Da li je istina da si se nedavno posvađao sa Snežanom Babić Sneki na snimanju emisije "Grand šou" i da si rekao kako tu ženu neko treba spustiti?

Prvo, ja Sneki nikada u životu nisam ruku pružio, ni zdravo rekao, zato što tu ženu ne poznajem, niti ona poznaje mene. Ne razumijem koji sukob postoji kada nisam bio ni 10 metara blizu te žene. Taj skandal je vještački napravljen, baš isto kao i onaj sa Dženanom Lončarevićem.

Nedavno je također objavljen tekst da si prekinuo saradnju sa Mariom Softom, tvojim menadžerom za područje BiH i Hrvatske, ali evo vidim da vi i dalje uspješno sarađujete. Šta je bilo?

Ma, nema potrebe da prekidamo saradnju. Mario je sjajan momak i sjajno radi svoj posao, vodi računa o meni i mojoj karijeri u BiH i Hrvatskoj, jer u Srbiji već imam drugog menadžera. On to sjajno radi, ja sam veoma zadovoljan i nikada nije došlo do sukoba između nas dvojice.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Aco Pejovic forum -> Press Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu